Hulp voor het hele gezin

Vanuit begrip van en voor elkaar, positiviteit en ontspannen in verbinding

 "Een halfjaar lang heeft Kerstin met aandacht, betrokkenheid en professionaliteit onze dochter maar ook ons begeleid.

Als ervaringsdeskundige kan ze naast haar kennis unieke ervaring delen die voor ons van grote meerwaarde is geweest. Ze is scherp en persoonlijk, waarbij ze haar aanpak en snelheid volledig baseert op datgene wat op dat moment nodig is. Daarbij is niets haar teveel. Het betrekken van de familie is onderdeel van haar aanpak.

Kerstin biedt op alle fronten meerwaarde ten opzichte traditionele GGZ-diensten. Haar aanpak werkt!" Ouders van een dochter met Boulimia

 

 

"De eetstoornis en depressie van onze dochter, heeft effect op ons hele gezin.  Met hulp van Kerstin hebben we inzicht gekregen in hoe het systeem binnen ons gezin werkt en hoe op de goede manier verbinding met elkaar kunnen blijven maken.

Kerstin  heeft het vermogen om iedereen binnen het gezin op zijn/haar gemak te stellen en op de goede manier mee te nemen in de gesprekken. Ze voelt goed aan waar grenzen liggen en speelt flexibel in op gebeurtenissen. Ze heeft de juiste aandacht voor iedereen. We hebben de sessies als heel waardevol ervaren!' Ouders met 3 dochters | Verbindingsessies

Hulp voor het hele gezin


Een eetstoornis, depressie of andere ziekte heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon zelf, maar ook op zijn of haar omgeving;
 
... Als ouder kun je het gevoel hebben dat je het niet goed doet, je gaat twijfelen aan jezelf en vraagt je af of je het wel goed doet, als je ziet dat je kind zich ongelukkig voelt of worstelt met eten. 
 
... Als broer/zusje kan het je verdrietig maken als je ziet dat je zus zich zo rot voelt of heb je het idee dat je minder belangrijk bent. 
...Als partner zijnde kun je onzeker worden als je ziet dat je grote liefde zo worstelt met zichzelf en vraag je je af wat je nu het beste kunt doen.
Iedereen wordt gehoord en gezien

Dit kan gevoelens van machteloosheid, onzekerheid of verdriet oproepen. Maar ook boosheid of frustratie zijn geen vreemde emoties.
Ziekte kan zorgen voor spanningen of conflicten binnen de relatie of het hele gezin, wat grote gevolgen kan hebben voor de onderlinge verhoudingen en verbinding.
Dit geldt niet alleen voor ouders, ook voor partners en vrienden. Het is daarom altijd belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen, zodat je daarna weer goed voor je dierbare kunt zorgen. En daar help ik jou en jullie graag bij!  
De verbindingssessies die ik aanbied, zijn van grote betekenis voor iedereen binnen het gezin. Ik stem de begeleiding af op jullie behoeften en wensen. Tevens staat tijdens dit traject communicatie & verbinding, positiviteit en samen kijken naar de toekomst centraal. 
Verbindingssessies voor het hele gezin

Alle gezinsleden en eventuele belangrijke nauw betrokkenen gaan tijdens deze sessies samen aan de slag met oefeningen en opdrachten die los staan van 'het probleem'  en die de band met elkaar versterken. Zodat er weer lucht en ruimte komt om samen te zijn. 
Ook denken jullie samen na over een positief plan voor de toekomst, wat leidt tot vertrouwen, hoop en kracht.
Tijdens deze momenten samen is er ruimte voor iedereen binnen het gezin en wordt op een liefdevolle manier aandacht gegeven aan de emoties en gevoelens. We gaan het gesprek aan op een manier die voor iedereen veilig voelt en maken afspraken waar iedereen zich goed bij voelt, waardoor lading wordt weggenomen en er meer begrip, erkenning en aanvaarding ontstaat voor iedereen.
Dit traject leidt tot meer ruimte voor iedereen, plezier, ontspanning, vertrouwen, begrip, verbinding en steun van en voor elkaar. En uiteindelijk leidt het tot een blijvende, diepere verbinding.  

"Kerstin is a lovely , understanding and approachable coach. She was there when we had no other support. Kerstin always got back to me and gave advice on how to deal with my daughters mood or eating restrictions at any given time. My daughter found that Kerstin really understood how she feels and supported her by giving tools to deal with certain situations." Diana (Mother), 50y 

 

Weten wat ik voor jou of jullie gezin kan betekenen?
Herken je jezelf of je gezin? Kunnen jullie wel wat steun gebruiken omdat een dierbare door een lastige periode gaat? Of wil je gewoon eens sparren over de situatie waarin jullie zitten?
Laat het me weten, neem gerust vrijblijvend contact op als je vragen hebt of wilt kennismaken. Ik luister graag naar je verhaal en denk met je mee.