Coaching bij een negatief zelfbeeld

Coaching bij onzekerheid, negatief zelfbeeld, faalangst of je niet goed genoeg voelen

Wanneer coaching bij een negatief zelfbeeld?

...Je ervaart regelmatig gevoelens van onzekerheid, je niet goed genoeg te zijn of angst om iets niet te kunnen.
...Je voelt je minderwaardig dan anderen, in groepen voel je je klein en denk je dat anderen beter/leuker zijn.
...De waardering voor jezelf hangt af van prestaties op school of je werk, je uiterlijk, je vrienden of likes op social media.
...Je vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen en je eigen grenzen & behoeften aan te geven.
...Je bent erg bezig met wat anderen van je vinden, je past je aan en verliest jezelf uit het oog.
...Je bent streng en kritisch voor jezelf, je kunt moeilijk ontspannen en moet veel van jezelf.
...Je vergelijkt jezelf met anderen of met influencers op Instagram/Tiktok en voelt je daarna rot over jezelf.

Ga naar coaching bij eetstoornissen
Professioneel en ervaringsdeskundig

Een negatief zelfbeeld of gevoelens van minderwaardigheid komen heel vaak voor, bij meiden en vrouwen (en mannen!) van alle leeftijden. Vaak schamen mensen zich voor hun eigen gedachten of negatieve gevoelens, waardoor ze er jarenlang (onnodig) mee blijven rondlopen. Ik begrijp dat helemaal, aangezien ik zelf ook jarenlang een negatief & onzeker beeld heb gehad van mezelf. Maar dit is niet nodig. Je kunt namelijk heel goed je zelfbeeld veranderen en versterken. In mijn praktijk werk ik voornamelijk met meiden en vrouwen die worstelen met een negatief zelfbeeld, chronische onzekerheid, faalangst of gevoelens van minderwaardigheid. 

In 5 tot 10 sessies ga ik met jou op zoek naar die oorzaken of factoren die jouw geluk en plezier in het leven belemmeren. Deze worden vanaf de kern aangepakt, zodat jij weer grip krijgt op je gedachten, gevoelens en situaties die zich voordoen. Dit doe ik niet volgens het boekje, maar op een manier die goed is voor jou, waar jij je fijn bij voelt en vooral jezelf kunt blijven. 

Ook versterken we je talenten, krachten en mogelijkheden, waardoor je je zelfverzekerder, positiever en fijner gaat voelen. Je zal op den duur merken dat je gemakkelijker met bepaalde situaties en gevoelens om kunt gaan en ook lekkerder in je vel zit. Daarnaast zal je merken dat deze positieve ontwikkeling op meerdere gebieden in je leven doorwerkt.

Ik coach integratief, wat betekent dat ik verder kijk dan alleen je klacht. Ik kijk namelijk naar jou als mens in zijn geheel van denken, voelen, doen en hoe dit samenhangt met je omgeving, zingeving en relaties. Daarom werkt de coaching dus altijd door op andere gebieden in je leven. 

Voor wie is zelfbeeld coaching geschikt?

De zelfbeeld coaching is geschikt voor meiden, vrouwen en mannen die klaar zijn met hun eeuwige gevoelens van onzekerheid, minderwaardigheid of ontevredenheid over zichzelf of het leven zoals het nu is. En die dit NU willen aan pakken en veranderen! De leeftijd van de mensen in mijn coaching praktijk variëren van 12 tot 72 jaar. Waar het omgaat is dat je bereid bent om naar jezelf te kijken, je wilt leren en veranderen en neemt hierin je eigen verantwoordelijkheid.

Dus ook jongeren zijn van harte welkom voor coaching. Ik merk dat steeds vaker (jonge) meiden de weg vinden naar mijn praktijk en in een paar sessies mooie resultaten boeken. Mede door mijn inlevingsvermogen en levenservaring, maar ook de jarenlange ervaring in de jeugd- en gezinshulpverlening, kan ik goed aansluiten en ben ik bekend met thema's waar jongeren mee worstelen. Dus Stuur me gerust een berichtje als je het ergens moeilijk mee hebt en wilt weten of ik je hierbij kan helpen. 

Thema's die aan bod komen tijdens de zelfbeeld coaching

  • Versterken en verbeteren van je het beeld dat je van jezelf hebt
  • Onderzoeken en doorbreken van hardnekkige overtuigingen
  • Onderzoek en doorbreken van belemmerende patronen 
  • Versterken sociale vaardigheden en assertiviteit 
  • In contact komen met jezelf; je eigen gevoelens, grenzen en behoeften
  • Balans werk/studie en privé
  • Zelfvertrouwen, zelfzorg en zelfliefde
  • Fijne relaties en sociale contacten
  • Persoonlijk en Studie/Loopbaan ontwikkeling & toekomst

 

Het klinkt misschien als veel, maar bij coaching is er sprake van het zogenaamde rimpeleffect. Jij bent de basis van alles, dus op moment dat jij aan jezelf werkt, werkt deze verandering door op alle gebieden in je leven (werk/studie, relaties, etc.)  

Ervaringen van anderen

"Een meerwaarde was voor mij om vragen terug te krijgen, die ik eerder simpelweg niet had gekregen en niet in staat was om zelf te stellen. Vragen die je uit je tunnelvisie halen, uit je eigen gedachtepatroon." Anoniem | Individuele counseling

***

"De grote meerwaarde van het traject is dat de antwoorden uiteindelijk bij jezelf vandaan komen!" Charlotte | Individuele coaching

***

"Kerstin heeft mij geleerd te relativeren en mezelf de juiste vragen te stellen op de juiste momenten."  Robin | Individuele coaching

Klik hier voor meer ervaringen

Wat is coaching & counseling?

Coaching is het vrijmaken van je potentieel, oftewel het ontdekken en gebruik maken van tot nu toe ongebruikte mogelijkheden waardoor de regie over je leven toeneemt. Het helpt je om een beter beeld te krijgen van je kwaliteiten en valkuilen, vergroten van je zelfvertrouwen en motivatie en inzichten vertalen naar nieuw gedrag. Coaching wordt vooral toegepast als je effectiever gedrag wilt leren of je je verder wilt ontwikkelen. 

Counseling wordt toegepast als blijkt dat coaching niet voldoende effect oplevert. Je weet wel wat je moet doen en wil dit ook, maar toch lukt het niet om dit voor elkaar te krijgen. Dan is er een grote kans dat er ergens van binnen een blokkade is die je belemmert. Voor die situaties is counseling geschikt; counseling gaat namelijk dieper in op die innerlijke blokkade. Het doel van counseling is het oplossen van deze innerlijke blokkade of een manier vinden om hier op een voor jou gezonde en prettige manier mee om te gaan.

Tijdens de sessies kijk ik naar jou en wat bij jou nodig is, om je doelen te behalen. Vaak zijn mijn trajecten een mengelmoes van coaching en counseling. 

Praktische informatie
Tijdens de coaching draait het om JOU! Dit betekent dat geen enkel traject hetzelfde is,  ieder mens en iedere vraag is namelijk anders. Samen onderzoeken we wat past voor jou en tussentijds sturen we bij waar nodig, zodat de coaching & counseling blijft aansluiten bij jou en jouw proces. Gemiddeld genomen zijn er 5 tot 15 sessies nodig. Soms wat minder, soms wat meer. De sessies duren gemiddeld een uur en de frequentie bepalen we in overleg. 

De sessies kunnen zowel online als offline (in Den Haag) plaatsvinden, dit stemmen we samen af. 

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op.