Eetstoornis en de feestdagen

Vrij van angsten & eetbuien | meer rust en vertrouwen | Focus op wat echt belangrijk is |

"Na de sessie heb ik een back-up plan."
Ik was bang voor de feestdagen. Ik merkte dat ik het ene uitvlucht na de andere zat te zoeken om niet naar feestjes te gaan. De angst om aan te komen was heel groot. Net als de angst om de controle te verliezen, omdat ik bij anderen meer eet dan dat ik alleen ben,.

Na de sessie heb ik een  back-up plan. Mijn angsten zijn nu niet volledig weg, maar ik voel me wel een heel groot stuk rustiger omdat ik nu wel handvatten heb om de komende periode door te geraken." Elke | Deelnemer training

  • Denk je nu al aan compenseren vanwege de feestdagen?
  • Ben je bang dat enorm gaat aankomen in gewicht?
  • Ben je bang dat je de controle verliest en doorslaat in eetbuien?
  • Raak je in paniek van de hoeveelheid eten?
  • Veroorzaken de feestdagen vooral onrust, paniek, stress en een stroom aan negatieve gedachten?
  • Wil je eigenlijk, diep van binnen, de feestdagen overslaan, omdat je je enorm rot voelt tijdens die dagen?

Hello December
Als je worstelt met een eetstoornis of eetprobleem zijn Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw niet vanzelfsprekend 'feestdagen'. Maar ook als je geen eetstoornis hebt, maar jezelf wel herkend in bovenstaande gedachten kan December een uitdagende maand zijn. 

De feestdagen met een eetstoornis; eenzaam, onbegrepen en onrust
Je bent niet de enige die December lastig vind, in mijn praktijk zie ik het veel terug.
Maar ik herken het zelf ook,  jarenlang waren de feestdagen echt niet feestelijk toen ik een eetstoornis had
Sinterklaas, Kerst en dan nog eens oud & nieuw waren een bron van angst en paniek; al dat eten, al die vrije tijd en geen mogelijkheid tot compenseren of een plek waar ik mijn verhaal kwijt kon. Ik was constant gestresst, aan het tellen en voelde me onbegrepen en vreselijk eenzaam. Iedereen om me heen leek het gezellig te hebben en te genieten, behalve ik. Heel erg zonde, want daardoor heb ik veel leuke momenten gemist. 
De feestdagen zijn nu veel relaxter, omdat ik niet meer de focus heb op eten. De focus ligt nu op andere zaken; het samenzijn met mijn dierbaren tijdens Sinterklaas en Kerst, verheug ik me op een aantal vrije dagen (hallo Netflix) en ligt er weer een heel nieuw, open jaar voor me! Dit is ook voor jou mogelijk!
Wat gaan we doen tijdens deze training?
In een kort, maar intensief traject ga ik jou helpen om de feestdagen op een voor jou ontspannen en relaxte manier door te komen. Zodat jij de tools hebt om te genieten van deze dagen, focus verlegt van eten naar fijne momenten en meer in contact bent met jezelf en je dierbaren. 
We tackelen samen je grootste angst, ik leer je hoe je je beter kunt voelen tijdens de feestdagen, door aan de slag te gaan met je gevoelens en gedachten en ik deel met jou de meeste waardevolle tips & handvatten die mij hebben geholpen in die tijd. Zodat jij jezelf kunt bijsturen, meer kunt genieten, meer rust en vertrouwen hebt, waardoor je je kunt focussen op andere zaken die voor jou belangrijk zijn. 
BONUS: Op het einde van het traject heb jij je eigen ‘Sinter - Kerst - en -oud - & - nieuw - Rescue – Plan’, wat jou op een ontspannen, vrije manier de feestdagen door helpt en waar je je hele leven profijt van hebt. 
Praktische informatie 
Deze training is kort en krachtig, hij bestaat uit drie online sessies waarin je direct stappen zet. 
Tussentijds ga je aan de slag met thuisopdrachten (wat weer input is voor de sessies) en tussendoor hebben we contact via whatsapp/mail en mag je me bellen als je vragen hebt. 
Voor meer informatie neem gerust contact op. 

Hulp bij eetstoornissen
Merk je bij jezelf dat je eigenlijk meer begeleiding nodig hebt dan deze training? Kijk dan eens bij hulp bij eetstoornissen of mijn werkwijze voor meer informatie.

Ik wil niet langer dat de eetstoornis de feestdagen verziekt! 
Helemaal klaar mee en behoefte om ermee aan de slag te gaan? Meld je dan aan via  of bel me via 06 - 228 42 024. Ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op om de eerste sessie te plannen, zodat jij klaar bent voor de feestdagen!
Heb je interesse, maar vind je het spannend, twijfel je of iets er iets anders wat je lastig vindt? Schaam je niet, ik weet hoe lastig het is. Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee.