Eetstoornis en de feestdagen

Vrij van angsten & eetbuien, meer rust en focus op wat echt belangrijk is

"Ik was bang voor de feestdagen. Ik merkte dat ik het ene uitvlucht na de andere zat te zoeken om niet naar feestjes te gaan. De angst om aan te komen was heel groot. Net als de angst om de controle te verliezen, omdat ik bij anderen meer eet dan dat ik alleen ben,.

Na de sessie heb ik een soort van back-up plan. Mijn angsten zijn nu niet volledig weg, maar ik voel me wel een heel groot stuk rustiger omdat ik nu wel handvatten heb om de komende periode door te geraken." Elke

 

Verziekt de eetstoornis je feestdagen? 

  • Denk je nu al aan compenseren vanwege de feestdagen?
  • Ben je bang dat enorm gaat aankomen in gewicht?
  • Bang je bang dat je de controle verliest en doorslaat in eetbuien?
  • Raak je in paniek van de hoeveelheid eten? 
  • Veroorzaken de feestdagen vooral onrust, paniek, stress en een stroom aan negatieve gedachten?
  • Wil je eigenlijk, diep van binnen, de feestdagen overslaan, omdat je je enorm rot voelt tijdens die dagen?  
Herken je jezelf? Lees dan zeker verder, want dan is deze training geschikt voor jou. 

 

Hello December, 

Als je worstelt met een eetstoornis of eetprobleem zijn Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw geen 'feestdagen'. Maar ook als je merkt dat de relatie met eten & je lichaam niet gezond is, je heel kritisch bent op je uiterlijk, je gewicht of je eetgedrag en dit je humeur bepaald, dan kan December een grote uitdaging voor je zijn. 

 

De feestdagen met een eetstoornis; eenzaam, onbegrepen en onrust
Allereerst wil ik dat je weet dat je niet de enige bent! In mijn praktijk zie ik het veel terug en zelf heb ik de feestdagen jarenlang ook niet als feestelijk ervaren toen ik een eetstoornis had
 
Sinterklaas, Kerst en dan nog eens oud & nieuw waren een bron van angst en paniek; al dat eten, al die vrije tijd en geen mogelijkheid tot compenseren of een plek waar ik mijn verhaal kwijt kon. Ik voelde me constant gestresst, maar ook onbegrepen en vreselijk eenzaam. Iedereen om me heen leek het gezellig te hebben en te genieten, behalve ik. Heel erg zonde, want daardoor heb ik veel leuke momenten gemist. 
 
De feestdagen zijn nu veel relaxter, omdat ik niet meer de focus heb op eten. De focus ligt nu op andere zaken; het samenzijn met mijn dierbaren tijdens Sinterklaas en Kerst, verheug ik me op een aantal vrije dagen (hallo Netflix) en ligt er weer een heel nieuw, open jaar voor me!   
 
 
Wat gaan we doen tijdens deze training?
En dat gun ik jou ook! Daarom ga ik jou op in een kort, maar intensief traject helpen om de feestdagen op een voor jou ontspannen en relaxte manier door te komen. Zodat jij ook geniet van deze dagen, minder focus hebt op eten en meer in contact bent met jezelf en je dierbaren. 
 
We tackelen samen je grootste angst, ik leer je hoe je je beter kunt voelen tijdens de feestdagen, door aan de slag te gaan met je gevoelens en gedachten en ik deel met jou de meeste waardevolle tips & handvatten die mij hebben geholpen in die tijd. Zodat jij jezelf kunt bijsturen, meer kunt genieten, meer rust en vertrouwen hebt, waardoor je je kunt focussen op andere zaken die voor jou belangrijk zijn. 
 
 
BONUS: Op het einde van het traject heb jij je eigen ‘Sinter - Kerst - en -oud - & - nieuw - Rescue – Plan’, wat jou op een ontspannen, vrije manier de feestdagen door helpt en waar je je hele leven profijt van hebt. 
 
 
Praktische informatie 
Deze training is kort en krachtig, hij bestaat uit drie sessies waarin je direct stappen zet. 
Tussentijds ga je aan de slag met thuisopdrachten (wat weer input is voor de sessies) en tussendoor hebben we contact via whatsapp/mail en mag je me bellen als je vragen hebt. 
Voor meer informatie neem gerust contact op. 
 

Hulp bij eetstoornissen 

Merk je bij jezelf dat je eigenlijk meer begeleiding nodig hebt dan deze training? Kijk dan eens bij hulp bij eetstoornissen of mijn werkwijze voor meer informatie.
 
 
Ik wil niet langer dat de eetstoornis de feestdagen verziekt! 
Helemaal klaar mee en behoefte om ermee aan de slag te gaan? Meld je dan aan via  of bel me via 06 - 228 42 024. Ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op om de eerste sessie te plannen, zodat jij klaar bent voor de feestdagen! 
 
Heb je interesse, maar vind je het spannend, twijfel je of iets er iets anders wat je lastig vindt? Schaam je niet, ik weet hoe lastig het is. Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee.