Skip to content

Werkwijze van Buro Vie

| Kortdurende coaching |Duurzaam | Ervaringsgericht | Afgestemd op jouw behoeften |

"Kerstin helpt je op jouw manier, met hele persoonlijke aandacht en met voorbeelden die op jou van toepassing kunnen zijn." Michelle | 33 jaar | Individuele coaching

 

HI! Nice to meet you
Voordat we echt aan de slag gaan met de coaching vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats, dit kan telefonisch of in Den Haag. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en belangrijk, omdat ik graag meer hoor over jou, wie je bent en wat je vraag is. Ik kan me goed voorstellen dat je vragen voor mij hebt, deze mag je allemaal stellen. Tevens vertel ik je meer over mezelf, de coaching en mijn werkwijze, zodat jij kunt kijken of dit bij je past.

Omdat we een heel persoonlijk, intensief traject aangaan is het belangrijk dat je je op je gemak voelt en we beiden een klik voelen. Blijkt tijdens het kennismakingsgesprek dat de klik er niet is of je vraag niet past bij mijn kennis en expertise, dan denk ik graag met je mee over vervolgstappen zodat je wel de juiste hulp krijgt. 

 

"Tijdens het gesprek met Kerstin voelde ik al snel een klik en voelde ik me veilig. Hierdoor durfde ik me open te stellen en durfde ik aan de slag te gaan met de opdracht die zij mij gaf." Marit | 22 jaar | Doorbraaksessie 

 

Meer dan een intake
Als de klik er is en we samen besluiten om verder te gaan volgt het intaketraject. Dit zijn enkele intensieve sessies waarin we op jouw tempo stap voor stap de diepte ingaan; we maken een start in het onderzoeken van jouw overtuiging, denkpatronen en onderliggende probleem. Tijdens deze sessies krijg je de mogelijkheid om te ervaren of ik en mijn manier van werken bij je past.

Centraal tijdens dit traject staat het verkennen van je levensverhaal, hoe je wilt dat je leven eruit ziet en wat je momenteel tegenhoudt om je leven op deze manier te leven. Ik ga jou coachen bij het ontdekken van je overtuigingen & denkpatronen en begeleid je bij het stellen van je eigen doelen.

Op het einde van deze sessies heb je meer inzicht in jouw huidige situatie en heb je helder waar je naartoe wilt. Na deze sessies besluiten we samen of we doorgaan met een vervolg traject of dat, om welke reden dan ook, een andere vorm van hulp passender is. 

Let op: ik doe geen dingen die jij niet wilt. Binnen jouw grenzen en behoeften en op jouw tempo coach en begeleid ik jou in dit traject. 

 

"Ik wist zelf niet waar mijn eetstoornis vandaan kwam en om je probleem te begrijpen moet je heel duidelijk weten waar het vandaan komt. Dit werd vrijwel meteen in de eerste sessie besproken, waardoor je iedere sessie vooruitgang ziet doormiddel van verschillende opdrachten." Lian | 19 jaar | Individuele coaching

 

Jouw persoonlijke doorbraaktraject
Na het intake traject heb helder welke overtuiging je klein houdt en welke denkpatronen die je gevangen houden in de eetstoornis of die er constant voor zorgen dat je nooit tevreden bent met jezelf of wat je doet. Daarna volgt het doorbraaktraject, dit is een traject afgestemd op jouw behoeften en doelen. Tijdens deze periode gaan we intensief aan de slag met je doelen en het doorbreken van overtuigingen en patronen op een manier die bij jou past! Het doorbraaktraject is afgestemd op jou! Er komen een altijd een aantal standaard aspecten aan bod:
 
- Overtuigingen en denkpatronen; onderzoeken, wat is de positieve boodschap, omarmen en resetten. 
- Bouwen op een stevige basis van zelfwaardering, zelfkennis, zelfrespect en zelfvertrouwen.
- Faalangst, weerbaarheid en perfectionisme. Deze gaan vaak hand in hand. 
- Identiteit; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Onderzoeken van je eigen waarden en drijfveren.
- Plan voor de toekomst; Hoe ga je verder na dit traject? Wat als je dreigt terug te vallen?
- De rest wordt afgestemd op jou! Op je persoonlijkheid, vraag en behoefte! 
 
 
Dit kan op verschillende manieren; 
-Individueel doorbraaktraject. Dit betekent dat je afgestemde 1 op 1 sessies met mij krijgt. De intensiviteit hangt af van je vraag, situatie en behoefte. Tussendoor krijg je opdrachten met feedback en ben ik bereikbaar voor je als je vragen hebt, uitdagingen aangaat of het even lastig hebt.   
 
Individueel & samen traject. Dit houdt in afgestemde 1 op 1 sessies afgewisseld worden met gesprekken met je ouders/gezin of partner. Je krijgt individuele opdrachten mee voor thuis, maar ook het hele gezin. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar, dan wordt altijd je gezin meegenomen. Ook ben ik tussentijds bereikbaar voor je als je het lastig hebt. 
 
-Intensief doorbraaktraject. Tijdens dit traject hebben we enkele kortere sessies en ontmoeten we elkaar enkele dagdelen. Tijdens deze dagdeelsessies help ik je bij het aangaan van uitdagende situaties, hebben we sessies op het strand en gaan we intensief aan de slag. Ook binnen dit traject kunnen er sessies plaatsvinden met naasten, als hier behoefte aan is en ben ik bereikbaar voor je als je het moeilijk hebt.
 
-Verbindingsessies voor gezinnen. Tijdens dit traject is er ruimte voor alle gezinsleden. Op een veilige, laagdrempelige en positieve manier wordt er samen gewerkt aan een toekomst en meer verbinding binnen het gezin. Er is aandacht voor ieder gezinslid en bijbehorende gevoelens en emoties. 
 
 

"Kerstin geeft je altijd een gevoel nauw bij je betrokken te zijn. Ze vraagt regelmatig tussendoor hoe het met je gaat en stelt daarbij persoonlijke gerichte vragen, wat een vertrouwd gevoel geeft." Michelle | 33 jaar | Individuele coaching 

 
 
One size doesn't fit all
Mijn trajecten zijn heel persoonlijk en stem ik af op jou! Geen persoon is hetzelfde en jij verdient het allerbeste. Alleen door de juiste hulp en benadering die bij jou past is groei en ontwikkeling mogelijk. Daarom is geen enkel traject hetzelfde en stel ik altijd een maatwerk offerte op. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een email of neem telefonisch contact op via 06 - 228 420 24
 

"Kerstin liet me inzien dat ik regelmatig mezelf streng kon beoordelen. Hier kon ze mij op een hele luchtige en prettige manier op wijzen en hoe ik anders met situaties of eigenschappen kon omgaan of naar kon kijken. Wat ik ook erg prettig en verhelderend vond waren de kleine opdrachtjes tussendoor. Soms gebruikte ze ook theoretische (of juist praktische) voorbeelden die mij nieuwe inzichten gaven omtrent de vragen die ik had." Michelle | 33 jaar | Individuele coaching 

 
 
Kerstin als coach
Ik vind het belangrijk om jou een veilige plek te bieden waar je jezelf kunt zijn, mag ontdekken, onderzoeken, oefenen en leren. Fouten bestaan niet en falen al helemaal niet; net zoals leren lopen is coaching een proces van ontdekken, uitproberen, vallen, opstaan en weer doorgaan.  
Als je met mij werkt, kies je een coach die werkt vanuit vertrouwen en lef. Ik ben er voor je, ook als we elkaar niet zien. Ik moedig je aan, denk met je mee en luister naar je zonder oordeel. Daarnaast ben ik ook duidelijk, eerlijk en confronterend als dit nodig is om jou te helpen in het behalen van je doel.
 

"De ervaring die Kerstin deelde van zichzelf en de erkenning was wel fijn. Daardoor voel je je echt begrepen en voor mij is dat wel belangrijk.Elke | 30 jaar | Doorbraaksessie

 
Gedurende de sessies kijk ik naar het geheel, dus niet alleen de klacht waar je mee komt, maar het totaal plaatje. Afhankelijk van je behoeften, persoonlijkheid en je doelen werk ik met eigen ervaringen en verschillende methodieken zoals Transactionele Analyse, NLP, Schaduwwerk van Jung, Voice Dialogue en Cognitieve Gedragstherapie. Deze methodieken zitten in mijn 'schatkist' en integreer ik in de opdrachten en de gesprekken. 
Ik sta erom bekend dat ik spontaan werk, het kan dus zijn (als dit bij jou past) dat we niet alleen gesprekken voeren maar ook aan de slag gaan met lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness en creativiteit. 

Ik vind het belangrijk dat je aangeeft als iets (niet) fijn is, want ik doe niets wat jij niet fijn vindt. Het draait namelijk niet om de tools en (gespreks)methodieken die ik gebruik. Het gaat erom dat er volledige aandacht is voor jou en je groeiproces en dat de coaching hierbij past. 
 

"Ik vond het heel prettig dat ik het gevoel kreeg dat Kerstin ruim de tijd en aandacht voor je neemt. Er is nooit haast of tijdsdruk." Michelle | 33 jaar | Individuele coaching

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij of  heb je vragen over mijn werkwijze? Stuur me gerust een berichtje met je vraag en ik zal deze binnen 3 werkdagen beantwoorden. 
 

"Kerstin is ontwapenend. Daardoor durfde ik me open te stellen en weet zij als geen ander die spiegel voor te houden. Ze ging dwars door mijn verdedigingslinie heen en ging naar de kern. Ze heeft me bewust gemaakt hoe ik naar mezelf kijk." Richard | Doorbraaksessie