Hulp bij eetstoornissen

Ervaringsdeskundige hulp bij eetstoornissen | Voor volwassenen en jongeren | Van beginnend eetprobleem tot en met nazorg

 • Ben je veel bezig met eten, je gewicht en je uiterlijk? 
 • Bepaalt het getal op de weegschaal hoe jij je voelt en hoe je denkt over jezelf?
 • Heb je gevoelens van schuld, paniek of stress na eetmomenten of eetbuien?
 • Is er een constante tweestrijd in je hoofd en wordt je hier moedeloos van?
 • Compenseer je en track je je voeding om je gewicht onder controle te houden?
 • Ga je (eet)afspraken met anderen uit de weg, omdat je bang bent voor etentjes of het niet past in je eetplanning?
 • Ervaar je teleurstelling of afkeuring als je in de spiegel kijkt? 
 • Doe je steeds minder dingen waar je eigenlijk heel blij van wordt? 
 • Realiseer je je dat je niet goed bezig bent, maar ben je bang om de controle te verliezen / extreem aan te komen/ door te slaan?

"Ik gun iedereen een leven zonder eetbuien! Ik had nooit gedacht dat het mij zou lukken om ervan af te komen. Het heeft bij mij ook jaren geduurd voordat ik mij realiseerde dat ik echt een probleem had en uiteindelijk de stap naar professionele hulp zette. Maar het is mij met hulp van Kerstin gelukt, dus zet die stap en gun het jezelf! Het leven is veel te kort om niet gelukkig te zijn!"
Andrea | Individuele coaching

ik ben

Best vaak spreek ik mensen die ergens wel hulp bij hun eetprobleem zouden willen, maar de stap (nog) niet (durven) zetten. De redenen hiervoor zijn verschillend, zo denken veel mensen dat ze de enige zijn die ermee worstelen waardoor ze alleen blijven rondlopen met hun eetprobleem. Anderen schamen zich, vinden zichzelf de moeite niet waard, denken dat het toch nooit lukt of hebben de overtuiging dat ze het zelf moeten oplossen.

Dit zijn beperkende overtuigingen, oftewel gedachten die je echt niet verder gaan helpen. Integendeel... Ze maken het vaak alleen maar erger, met alle gevolgen van dien.
En ja, ik herken dit omdat ik deze gedachten zelf ook heb gehad toen ik eerst Anorexia had en vervolgens doorsloeg naar eetbuien. Dus nee, je bent niet de enige! En ja, je bent zeker de moeite waard! Dus zet die stap naar hulp, want je bent hier nu niet voor niets. 

Deze 'eetstoornis'-gedachten beperken je leven. Ze nemen een groot deel van je leven in beslag, waardoor er weinig ruimte is voor jezelf, laat staan een leuk, spontaan leven. Vaak is er een strijd in je hoofd en kom je vast te zitten in een spiraal waarin je je ongelukkig, alleen, onzeker of machteloos voelt en waar je alleen niet uitkomt.
En dit is niet hoe je je leven wilt leven, nietwaar?

Blij zijn met de vrouw die je bent, tevreden zijn met je lichaam en je hier fijn bij voelen!

Met mijn coaching help ik je om jezelf te ontdekken en accepteren, dus zijn wie jij echt bent zonder eetstoornis en je daar gelukkig bij te voelen. Dit doe ik door je te helpen om helemaal los te komen van die strenge, kritische stemmetjes en je te leren hoe je liefdevol naar jezelf kunt kijken, zodat je je leven leeft zoals jij dat wilt (en niet zoals de eetstoornis het wilt). 

Samen onderzoeken we je onbewuste processen (gedachten, gevoelens, patronen en belevingen) en veranderen we deze op een manier die goed is voor jou, waar jij je fijn bij voelt en vooral jezelf kunt blijven. Daardoor groeit je zelfvertrouwen, doorbreek je negatieve patronen, groei & ontwikkel je en krijg je grip op jezelf en je leven. Je komt steeds dichter bij jezelf, bij wie je echt bent en ervaar je weer plezier en rust in je leven. 

Dit doe ik overigens niet volgens een standaard of kant en klaar programma, want ieder mens en iedere eetstoornis is anders. Ik kijk naar jou en volg jou tempo en stem mijn coaching helemaal af op jou. Ik doe niets wat jij niet wilt, sluit aan bij je behoeften, ben eerlijk en werk vanuit vertrouwen in je eigen kunnen en het goed zijn zoals je bent.
Wil je meer weten over hoe ik werk? Kijk dan eens hier of neem contact met me op.  

Mijn visie; de positieve intentie van de eetstoornis
"Een eetstoornis of eetprobleem ontstaat niet zomaar. Vaak begint het onschuldig en voor je het weet zit je vast in het web waar je zelf niet meer uitkomt. Als je een eetstoornis hebt gaat het niet zozeer om je eetgedrag, maar om iets wat eronder ligt. De eetstoornis beschermt je hiervoor, biedt je houvast en/of geeft je een gevoel van zekerheid. Wat ten grondslag ligt aan de eetstoornis, dus waar het eigenlijk echt omgaat, is heel persoonlijk. Samen onderzoeken we waar het bij jou echt omgaat en pakken we deze kern aan, zodat jij de eetstoornis uiteindelijk niet meer nodig hebt." 

Ervaringen van anderen

Maartje

"15 jaar lang heb ik het ene na het andere dieet geprobeerd, uiteindelijk werd ik alleen maar zwaarder en wist ik dat ik zo niet langer door wilde. Elke dag was namelijk een strijd in mijn hoofd. Ik besloot om op intuïtie te gaan eten, met als voornaamste doel: Rust in mijn hoofd rondom voeding. Ik wist wel dat ik dit niet alleen kon en daarom heb ik de hulp van Kerstin ingeschakeld. Dit was een gouden zet. Na slechts 3 coachsessies heb ik mijn doel bereikt. Ik ben er nog niet, maar de grootste drempels zijn genomen. De angsten die ik had, zijn met behulp van Kerstin onder de loep genomen en geneutraliseerd. Het was zo fijn om een uur lang over mijn struggles te kunnen praten en dat iemand daar dan met een neutrale blik feedback op kan geven. De inzichten die Kerstin mij heeft gebracht, zal ik mijn hele leven met me meenemen."

Robin

"Kerstin van Buro Vie heeft mij ontzettend geholpen met de bewegingsdrang. Bij de start van de begeleiding overheerste dit mijn leven. Ik heb de begeleiding als erg positief ervaren. De begeleiding heeft mij rust gegeven, Kerstin heeft mij geleerd te relativeren en mezelf de juiste vragen te stellen op de juiste momenten.

Ik wil iedereen aanraden hulp te zoeken als je klachten ervaart die je leven beheersen. Hierbij raad ik zeker de begeleiding van Buro Vie aan."

Andrea

"Alles draaide om (niet) eten, compenseren, eetbuien, het beheerste mijn leven. Ik realiseerde mij voor het eerst dat ik echt een probleem had. Dit was het moment dat ik besloot om hulp te zoeken en Kerstin een mail heb gestuurd.

Ik had nooit gedacht dat het mij zou lukken om van de eetbuien af te komen. Nu heb ik al maanden geen eetbui gehad en compenseer niet meer als ik een keer iets teveel gegeten heb. Ook heb ik geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken en lief voor mezelf te zijn."

Anoniem

"Ik heb veel geleerd over mezelf in dit traject, maar de coaching heeft me vooral geholpen in het laatste stukje waar ik zo mee worstelde. Het laatste stukje loslaten van de eetstoornis, het laatste stukje waarin je jezelf afvraagt hoe je je volwassen leven in wilt richten. Je komt in beweging en dat allemaal in een fijne en veilige omgeving. Kerstin stelt jou als persoon centraal, zodat je dat erna zelf weer kunt gaan doen." 

Patricia

"Kerstin heeft mij geholpen om te relativeren en mezelf niet te veroordelen. Om liever voor mezelf te zijn en mezelf te waarderen. (...)

Ze heeft mij laten inzien dat een eetstoornis met vallen en opstaan gaat en op de moeilijke momenten stil te staan bij wat ik wel toe nu toe bereikt en overwonnen. Ik weet nu dat ik er mag zijn en laat mij niet meer zo leiden door het getal op de weegschaal."

Lian

"Ik dacht dat ik nooit meer normaal kon eten, maar naar 10 maanden samen te hebben gewerkt met Kerstin, zie ik langzaam dat ik het normale leven en eetpatroon weer op de rails krijg. Ik ben zekerder van mezelf, ik durf weer in de spiegel te kijken en niet kritisch naar mezelf te kijken

Het fijnste aan Kerstin vind ik het gevoel dat  ik er niet alleen voor sta, iemand die me begrijpt, precies weet waar ik dag in dag uit mee worstel en me niet veroordeelt." 

Cheyenne

"Ik kan gedachtes omdraaien in positieve ervaringen waardoor ik alles ook anders ga zien."

Wat coaching anderen heeft opgeleverd (EN DUS OOK JOU KAN OPLEVEREN)
 • Rust in hoofd
 • Gevoelens van geluk, vrijheid en tevredenheid
 • Een gezonde relatie met eten & eten naar behoefte
 • Positief en realistisch zelfbeeld
 • Vertrouwen; in jezelf, in wie je bent, wat je doet en wat je kunt. Vertrouwen in je leven en je toekomst
 • Hardnekkige overtuigingen doorbreken en veranderen
 • Gezond omgaan met gevoelens & emoties
 • Bij jezelf blijven in uitdagende of spannende situaties
 • Voelen en aangeven van eigen behoeften en grenzen
 • Zelfkennis en zelfrespect
 • Inzetten van kwaliteiten en talenten
 • Fijne relaties en sociale contacten
 • Je leven leven zoals jij dat wilt 
 • Handvatten en tools; omgaan met een terugval of tegenslag of andere uitdagende situaties in je leven, niet meer zo snel uit het veld geslagen

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik bij je terecht?
Je kunt bij me terecht als je relatie met eten, bewegen en/ of je uiterlijk op welke manier dan ook verstoord, ongezond of obsessief is. Hiermee bedoel ik dat je er veel mee bezig bent, eten of bewegen een steeds grotere rol in je leven speelt en eigenlijk niet meer vrijblijvend is. Als merkt dat je niet meer geniet van dingen waar je voorheen wel van genoot of je leven wat beperkter wordt.
Ook als je worstelt met de 'bekende' eetstoornissen zoals Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa, Orthorexia of Eetbuistoornis.

Twijfel je of je vraag past of herken je jezelf niet helemaal in de 'omschrijving'? Stuur me gerust een email dan bekijk ik samen met jou wat ik voor jou kan betekenen. 

 

Ik heb geen eetstoornis, maar wil wel graag coaching
Dat kan altijd! Kijk bij coaching voor meer informatie of neem direct contact op voor meer informatie. 

 

Hoe herken ik een beginnend eetprobleem
Een beginnend eetprobleem kun je op verschillende manieren herkennen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je steeds vaker nadenkt over wat je eet, hoeveel je eet en wanneer je eet. Je je voeding gaat tracken en dit bepalend wordt voor je eet- en beweeggedrag (en in paniek raakt als je voeding niet past).
Maar ook als je erg onzeker wordt van je gewicht, een kilo meer of bepaalde kleding. Als je je steeds vaker vergelijkt met anderen en je hierdoor minder blij  of ontevreden voelt over jezelf.
Wordt je steeds strenger voor jezelf (in voeding of beweging) en begint je sociale, dagelijkse leven eronder te lijden? (Zeg je afspraken af, ben je bang voor etentjes, bedenk je smoesjes om onder eten uit te komen of extra te bewegen?)
Of je ben heel bang voor de gevolgen van lange tijd niet sporten of ongezond eten? En ben je hier de hele tijd mee bezig? 

Dit kunnen tekenen zijn van een (beginnend) eetprobleem. Als je dit herkent; voorkom erger en blijf er niet alleen mee lopen. Neem iemand in vertrouwen en zoek hulp. Ik kan je hier zeker op een kortdurende en positieve manier bij helpen en doe dit met liefde. Weet je niet zeker wat past bij je situatie of twijfel je, neem gerust hier contact op, ik denk graag met je mee.  
Ik heb snel hulp nodig, heb je een wachtlijst?
Ik heb maar ruimte voor een beperkt aantal trajecten. Dit omdat ik persoonlijke aandacht en voldoende tijd belangrijk vind.  Op dit moment heb ik nog ruimte voor enkele trajecten. Daarnaast streef ik ernaar om binnen 2 a 3 weken te starten, wat op dit moment nog mogelijk is.
 
Ik ben ergens anders aangemeld, kan ik ook bij je terecht om mijn wachtlijst te overbruggen?
Coaching van Buro Vie is ook zeer geschikt als voorzorg of ter overbrugging; je staat op een wachtlijst, maar je wilt graag al aan de slag. Je wilt je motivatie behouden, stabiliseren of je verhaal kwijt. Dit is zeker mogelijk en veel cliënten vinden dit erg prettig. Op moment dat de behandeling start zorg ik voor een warme overdracht, of voor een goede afstemming met je hoofdbehandelaar. Want het is ook mogelijk om mijn coaching te combineren met de reguliere behandeling.  
Ik heb net een behandeling afgerond, maar wil graag bij je terecht kan dat? 
Nazorg
is zeker een optie, ik raad het zelfs vaak aan om na een intensieve behandeling rustig af te bouwen en nog een plek te hebben waar je thema's kunt bespreken.
Je kunt dan na je behandeling bij me terecht als je merkt dat je het leven nog spannend vindt zonder begeleiding of behoefte hebt aan een back-up. Of als je merkt dat er nog puntjes op i te zetten zijn of gewoon een plek wilt hebben waar je even je verhaal kwijt kunt. Ook dit traject wordt afgestemd op jouw behoeften en wensen, samen bekijken hoe het nazorg traject voor jou uitziet. 
Mag ik iemand meenemen naar de sessies?
Jazeker! Graag zelfs. Het is enorm waardevol voor jezelf, daarom is het altijd mogelijk om samen met je naasten langs te komen. Ze zijn altijd van harte welkom om aan te sluiten, voel je daar vrij in. Daarnaast bied ik speciale trajecten aan voor het hele gezin, aangezien het hebben van de eetstoornis invloed heeft het op het hele gezin. Mocht je dit lezen als ouder, broer, zus, tante, neef, partner of vriend(in), kijk eens onder hulp voor het hele gezin voor meer informatie, of neem vrijblijvend contact met me op

 

Hoe ik werk

Stap 1: Inzichtsessie
We starten met een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel je waar je mee zit, wat je graag wilt en je verwachting. Ik vertel je meer over hoe ik werk en hoe ik je kan helpen. Tijdens dit gesprek krijg je direct veel duidelijkheid over jezelf en de eerst volgende stap in je proces.

Stap 2: Advies
Omdat ieder mens en iedere eetstoornis anders is, is mijn coaching heel persoonlijk en helemaal afgestemd op jou! Dit betekent dat ik niet werk met kant en klare programma's, maar jou open en eerlijk advies geeft over welk traject het beste bij je past.

Stap 3: Doorbraaktraject
Dan gaan we samen aan de slag met de door jou gestelde doelen. Tevens onderzoeken we samen de functie van de eetstoornis en pakken we deze vanuit de kern aan, waardoor keuzevrijheid en ruimte om nieuw, passend gedrag eigen te maken waar jij je goed bij voelt en, vooral, jezelf kunt zijn, wat een positieve invloed heeft op je gevoel van eigenwaarde, zelfbeeld en de kwaliteit van je leven.. Dit doe ik op jouw tempo en op een manier die bij jou past, waardoor blijvende verandering ontstaat. 

Stap 4: Resultaat
Als jij jouw doelen hebt bereikt en de onderliggende thema's van de eetstoornis hebt aangepakt, zul je merken dat je lekkerder in je vel voelt, gemakkelijker om kan gaan met gevoelens en situaties, je steeds beter bij jezelf kunt blijven en zelfverzekerder, krachtiger en positiever voelt. Bovendien zul je merken dat deze veranderingen doorwerken in je relaties, vriendschappen, werk/studie en keuzes voor de toekomst. 

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Herken je jezelf hierin en wil je graag hulp bij het herstel van de eetstoornis? Of wil je gewoon eens kennismaken of van gedachten wisselen, laat het me weten. Vul dit formulier in en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op. 

Ik ben een coach en counselor die handelt vanuit kennis en ervaring als (jeugd)hulpverlener, professioneel coach & counselor en persoonlijke ervaringen. Daarom werk ik altijd samen met je huisarts en als je jonger bent dan 18 jaar, heb je toestemming van je gezaghebbende ouder(s) nodig. 
Tevens adviseer ik je om te allen tijde contact op te nemen met je huisarts als je fysieke toestand dermate levensbedreigend is dat een ziekenhuisopname of klinische behandeling noodzakelijk is en/of  als je te maken hebt met een ernstige meervoudige comorbiditeit, zoals (acute) suïcidaliteit, psychoses of meervoudige persoonlijkheidsproblematiek waarbij specialistische behandeling (GGZ) of opname noodzakelijk is.