Een eetstoornis heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Als ouder wil je je kind gelukkig zien en als je merkt dat je kind worstelt met zichzelf kan dit gevoelens van machteloosheid, falen of verdriet oproepen. Je kunt aan jezelf gaan twijfelen, maar ook aan de ander. Deze gevoelens van twijfel, onzekerheid of wantrouwen kunnen grote gevolgen hebben voor de relatie.

Dit geldt niet alleen voor ouders, ook voor partners en vrienden. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. In deze vorm van coaching help ik je graag om in contact te blijven met jezelf en om te gaan met de situatie zodat deze moeilijke periode de relatie niet schaadt.

Hulp voor naasten
Loopt het hele gezin op de tenen? Maak je je zorgen om het eetgedrag van je dochter of partner? Zie je dat je vriendin worstelt met zichzelf? Wil je graag iets doen, maar weet je niet wat goed is?
Dergelijke situaties kunnen ervoor zorgen dat jij je machteloos, gefrustreerd of juist verdrietig voelt. Je hebt het beste voor met je dierbare, maar hebt geen idee waar je nu goed aan doet en hoe je met de hele situatie om moet gaan.
 
 
Je bent niet de enige!
Het is heel confronterend als je ziet dat je dochter of partner worstelt met zichzelf, niet goed voor zichzelf zorgt en/of zich afsluit. Je kunt daardoor onzeker worden en terechtkomen in gevoelens van machteloosheid of onzekerheid. 
Als eerste wil ik je meegeven, twijfel nooit aan jezelf of je intenties. Die zijn goed. 
En ten tweede, het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en hulp in te schakelen als je merkt dat je er niet meer uitkomt of de situatie ten koste gaat van jezelf.
 

Vanuit zelfzorg goed voor de ander zorgen
Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe ouders, maar ook vrienden en andere familieleden zich voelen als hun dierbare door een moeilijke periode gaat. Onwetendheid, zorgen en onmacht kunnen leiden tot frustratie en verdriet. Tijdens de sessies bied ik een luisterend oor, een plek waar je al je zorgen en emoties kunt laten gaan zonder veroordeeld te worden en bied je handvatten voor je vragen. Tevens kan ik helpen met het omgaan met deze gevoelens zonder de persoon in kwestie te kwetsen of weg te duwen.

 

Welke thema‚Äôs kunnen aan bod komen?

  • De relatie me je dierbare: hoe ga ik om met zijn of haar situatie? Wat kan ik doen en wat kan ik beter laten? Hoe communiceer ik?
  • De relatie met jezelf: hoe zorg ik goed voor mezelf in deze situatie? Waar moet ik op letten?
  • De relatie met andere gezinsleden: hoe zorg ik voor hen? Waar worstelen zij mee? Hoe zorgen we met zijn allen voor balans in het gezin?
  • Inzicht en begrip voor de situatie en elkaar.
  • Omgaan met paniek en angstgevoelens.
  • Omgaan met wisselende motivatie.
  • Vooruit kijken; samen nadenken over hoe verder.

Indien wenselijk kan er een verbindingssessie plaatsvinden. Tijdens dit gesprek ga je met je dierbare(n) in een veilige en neutrale setting het gesprek aan. Ik begeleid het gesprek en geef iedereen de ruimte om hun verhaal te delen, vragen te stellen en toe te werken naar een gezamelijk doel.

 

NIEUW: VERBINDINGSESSIES VOOR HET HELE GEZIN!

Mocht het hele gezin behoefte hebben aan meer verbinding en positiviteit, dan bied ik een traject voor het hele gezin aan. Tijdens dit traject staat communicatie & verbinding, positiviteit en samen kijken naar de toekomst centraal. 

Alle gezinsleden en eventuele nauw betrokkenen gaan tijdens deze dagen samen aan de slag met oefeningen en opdrachten die los staan van de eetstoornis en de band met elkaar versterken. Zodat er weer lucht en ruimte komt om samen te zijn.

Ook denken jullie samen na over een positief plan voor de toekomst, wat leidt tot vertrouwen en kracht.

Tijdens deze  momenten samen is er ruimte voor iedereen binnen het gezin en wordt op een liefdevolle manier aandacht gegeven aan de emoties en gevoelens.

Dit traject leidt tot meer vertrouwen, begrip, verbinding en steun van en voor elkaar.

Nieuwsgierig? Neem hier contact met me op voor meer informatie.  

 

Weten wat ik voor jou kan betekenen?
Herken je jezelf en kun je wel wat steun gebruiken omdat een dierbare door een lastige periode gaat? Wil je hulp voor het hele gezin? Ik help je/jullie graag. Plan nu een vrijblijvende kennismaking in of neem gerust contact op als je vragen hebt. Ik luister graag naar je verhaal en denk met je mee.  

Liefs,

Kerstin