Skip to content

Hulp bij eetstoornissen

Ervaringdeskundige hulp & coaching

Ben je veel bezig met eten, je gewicht en je uiterlijk? 

Bepaalt het getal op de weegschaal jouw humeur?

Schuldgevoel, paniek of stress na maaltijden of eetbuien?  

Probeer je je gewicht onder controle te houden (d.m.v. lijnen, laxeren, overgeven of extreem sporten)?

Vermijd je afspraken met anderen omdat het niet past in je eetplanning ?

Voel je je steeds vaker eenzaam, ongelukkig of onbegrepen?

 

Van obsessie naar vrijheid
Herkenbaar? En wil je dit graag veranderen, maar heb je geen idee hoe? Of ben je bang om de controle te verliezen? Je bent echt niet de enige. Zelf heb ik deze gedachten ook gehad en ik kom het dagelijks tegen in mijn praktijk.  Ik begeleid je graag bij het veranderen van deze gedachten en het onderzoeken van de kern van het eetstoornis. Zodat je loskomt van je (eet)probleem waardoor er weer rust ontstaat in je hoofd, vertrouwen in jezelf, grip op je leven en een gezonde balans tussen eten, bewegen en genieten. 

 
Ja, dat kan echt! Jarenlang werd mijn leven beheerst door (niet) eten, sporten en calorieën tellen. Uiteindelijk heb ik besloten om hulp aan te nemen en dit was het beste besluit ooit. Doordat ik mijn eetstoornis ben gaan begrijpen, heb ik hem los kunnen laten.
 

"Ik wist zelf niet waar mijn eetstoornis vandaan kwam en om je probleem te begrijpen moet je heel duidelijk weten waar het vandaan komt. Dit werd vrijwel meteen in de eerste sessie besproken waardoor je iedere sessie vooruitgang ziet doormiddel van verschillende opdrachten. Het fijnste aan Kerstin vind ik het gevoel dat  ik er niet alleen voor sta, iemand die me begrijpt, precies weet waar ik dag in dag uit mee worstel en me niet veroordeelt." Lian | 19 jaar | Individuele coaching

 

Ervaringsdeskundige hulp bij eetstoornissen; van beginnend eetprobleem tot en met nazorg
Je kunt bij me terecht als je relatie met eten, bewegen en/ of je uiterlijk op welke manier dan ook verstoord, ongezond of obsessief is. Je kunt dan denken aan eetstoornissen als Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa, Orthorexia of Eetbuistoornis. 

Herken je jezelf niet? 
Maar merk je wel dat je je steeds meer bezig houdt met eten, bewegen en/of je uiterlijk. Denk je bijvoorbeeld steeds vaker na over wat en wanneer je eet, kun je erg onzeker worden van je gewicht of hoe je uitziet, word je steeds strenger voor jezelf en begint je sociale, dagelijkse leven eronder te lijden?
 
Dan kan het zijn dat je een (beginnend) eetprobleem hebt. Als je dit herkent; blijf er dan niet mee lopen. Ik kan je hier zeker bij helpen! Weet je niet zeker wat past bij je situatie of twijfel je, neem gerust hier contact op, ik denk graag met je mee.  
 

Coaching van Buro Vie is ook zeer geschikt als voorzorg of ter overbrugging; je staat op een wachtlijst, maar je wilt graag direct aan de slag, je motivatie behouden of je verhaal kwijt.

Nazorg is ook een optie, je kunt dan na je behandeling bij me terecht als je merkt dat je het leven nog spannend vindt zonder begeleiding of behoefte hebt aan een back-up. Individuele coaching is ook te combineren met een reguliere behandeling, in dat geval vindt er altijd afstemming plaats met je hoofdbehandelaar. 

Hulp voor het hele gezin. Het hebben van een eetstoornis heeft invloed op je relaties, daarom is het ook mogelijk om samen met naasten langs te komen. Ze zijn altijd van harte welkom. Daarnaast bied ik speciale trajecten aan voor het hele gezin. Mocht je dit lezen als ouder, broer, zus, tante, neef, partner of vriend(in), kijk eens onder hulp voor het hele gezin voor meer informatie, of neem vrijblijvend contact met me op

 

“De positieve intentie van de eetstoornis

Een eetstoornis of eetprobleem ontstaat niet zomaar. Vaak begint het onschuldig en voor je het weet zit je vast in het web waar je zelf niet meer uitkomt. Als je een eetstoornis hebt gaat het niet zozeer om je eetgedrag, maar om iets wat eronder ligt. De eetstoornis beschermt je hiervoor, biedt je houvast en/of geeft je een gevoel van zekerheid. Wat ten grondslag ligt aan de eetstoornis is heel persoonlijk, het kan bijvoorbeeld een overtuiging zijn die gebaseerd is op een gebrek aan zelfvertrouwen & eigenwaarde, een gebeurtenis die je wilt wegdrukken of een bepaalde (levens)angst." Kerstin | 31 jaar | Eigenaar Buro Vie 

 
Ervaringsdeskundige hulp bij eetstoornissen; hoe gaan we te werk?
Een eetstoornis is niet alleen negatief. Het geeft veel informatie over iemand, daarom is mijn begeleiding heel persoonlijk en maken we eerst kennis. Als het voor ons beiden goed voelt, gaan we in de vervolg sessies samen je situatie verkennen, denk je na over doelen en gaan we de eetstoornis onderzoeken. Wat is de functie? Waar gaat het nu echt om? Om vervolgens op jouw tempo met de onderliggende thema’s aan de slag te gaan. Door de eetstoornis vanaf de kern aan te pakken worden belemmerende patronen en overtuigingen zichtbaar gemaakt en met respect doorbroken, waardoor er ruimte ontstaat om nieuw, passend gedrag eigen te maken wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van je leven.
 
Een herstelproces is heel persoonlijk, daarom werk ik niet volgens een kant en klaar programma. Ik kijk verder dan de eetstoornis en stem de coaching die ik bied af op je persoonlijkheid, waarden, behoeften en doelen. Ik geloof namelijk dat ieder mens, iedere eetstoornis en daarmee dus ook ieder coachingstraject uniek is. 
Wil je meer weten over mijn werkwijze, kijk eens onder hoe ik werk voor meer informatie. 
 
 
Ervaringsdeskundige hulp bij eetstoornissen; wat kan het opleveren?
 • Vrijheid, rust en vertrouwen in jezelf
 • Eten zonder angsten, eetbuien of compenseren
 • Gezond en gestructureerd eetpatroon
 • Positiever beeld en gevoel over jezelf
 • Meer vertrouwen in jezelf, het leven en je toekomst
 • Inzicht en doorbreken van hardnekkige overtuigingen en gedragspatronen
 • Gezondere relatie met eten en bewegen
 • Voelen en uiten van emoties, angsten en behoeftes
 • Bij jezelf blijven in uitdagende of spannende situaties
 • Ontdekken wie jij bent zonder eetstoornis
 • Zicht op talenten en kwaliteiten 
 • Beter contact met je naasten
 • Oppakken van je dagelijkse bezigheden zoals studie, werk, sociale contacten  
 • Omgaan met een terugval of tegenslag
 
‘Zo erg is het niet’
‘Ik verdien geen hulp’ of ‘Ik moet het alleen oplossen’
Dit kunnen zomaar gedachten zijn die je hebt en die je tegenhouden om de stap naar hulp te zetten. Ik begrijp heel goed hoe lastig de stap is naar hulp én ik weet ook wat het je kan opleveren. Want de kans is groot dat je al vanalles hebt geprobeerd en ergens voelt dat het toch beter is om hulp te zoeken.
Weet dat je welkom bent en je bent mijn tijd meer dan waard! Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, je hebt er al lang  genoeg alleen voor gestaan.
Dus merk je dat er zelf niet uitkomt, weet dat je niet de enige bent. Ik help je graag, stuur me nu nog een email en ik mail je binnen 3 werkdagen terug.  
 

"Als je met jezelf worstelt, zoek iemand waarbij je je fijn voelt en alles kan vertellen. Ik dacht dat ik nooit meer normaal kon eten maar naar 10 maanden samen te hebben gewerkt met Kerstin, zie ik langzaam dat ik het normale leven en eetpatroon weer op de rails krijg." Lian | 19 jaar | Individuele coaching

 
Dus wil je meer weten de hulp die ik bied, over mij of andere mogelijkheden, mail naar kerstin@buro-vie.nl of bel 06 – 22 84 20 24 voor een vrijblijvende afspraak. Je bent het waard! 
 

Liefs,

Kerstin

"Ik heb ontdekt en geaccepteerd wie ik écht ben, zonder eetstoornis en zonder negatieve overtuigingen, waardoor ik nu met vertrouwen en positiviteit mijn leven leef. En dat is wat ik jou ook gun!" Kerstin | 31 jaar | Eigenaar Buro Vie

 

 

Ik ben een coach die handelt vanuit kennis en ervaring als (jeugd)hulpverlener, coach en persoonlijke ervaringen. Daarom werk ik altijd samen met je huisarts en als je jonger bent dan 18 jaar, heb je toestemming van je gezaghebbende ouder(s) nodig. 
Tevens adviseer ik je om te allen tijde contact op te nemen met je huisarts als je fysieke toestand dermate levensbedreigend is dat een ziekenhuisopname of klinische behandeling noodzakelijk is en/of  als je te maken hebt met een ernstige meervoudige comorbiditeit, zoals (acute) suïcidaliteit, psychoses of meervoudige persoonlijkheidsproblematiek waarbij specialistische behandeling (GGZ) of opname noodzakelijk is.