Coaching & Counseling

Coaching & Counseling in Den Haag

Samen met jou ga ik op zoek naar die overtuigingen of factoren die jouw geluk en plezier in het leven belemmeren en pakken we deze aan.  We onderzoeken patronen, blokkades, mogelijkheden & kwaliteiten op een manier die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Daardoor krijg je weer grip op je gedachten, gevoelens en situaties die zich voordoen en zul je merken dat je je snel fijner, zelfverzekerd en positief gaat voelen.

Wanneer coaching & counseling?

...Er kan iets naars zijn gebeurd, waar je alleen geen raad mee weet.
...Je loopt vast, op werk of privé, en komt hier alleen niet uit.
...Je merkt dat het allemaal even teveel is en het lukt je niet om dit zelf te veranderen.
...Je voelt je somber, onzeker, negatief en wilt dit graag anders.

Ga naar coaching bij eetstoornissen
Professioneel en ervaringsdeskundig

Op die momenten is het goed om hulp te zoeken en niet alleen door te gaan. 

Wat ik doe, is samen met jou op zoek gaan naar die oorzaken of factoren die jouw geluk en plezier in het leven belemmeren. Deze worden vanaf de kern aangepakt, zodat jij weer grip krijgt op je gedachten, gevoelens en situaties die zich voordoen. Dit doe ik niet volgens het boekje, maar op een manier die goed is voor jou, waar jij je fijn bij voelt en vooral jezelf kunt blijven. 

Ook versterken we je talenten, krachten en mogelijkheden, waardoor je je zelfverzekerder, positiever en fijner gaat voelen. Je zal op den duur merken dat je gemakkelijker met bepaalde situaties en gevoelens om kunt gaan en ook lekkerder in je vel zit. Daarnaast zal je merken dat deze positieve ontwikkeling op meerdere gebieden in je leven doorwerkt.

Ik coach integratief, wat betekent dat ik verder kijk dan alleen je klacht. Ik kijk namelijk naar jou als mens in zijn geheel van denken, voelen, doen en hoe dit samenhangt met je omgeving, zingeving en relaties. Daarom werkt de coaching dus altijd door op andere gebieden in je leven. 

Voor wie is coaching & counseling geschikt?

Coaching en counseling is geschikt voor iedereen die niet tevreden is met het leven zoals het nu is en dit NU wil veranderen. De leeftijd van de mensen in mijn coaching praktijk variëren van 13 tot 72 jaar. Waar het omgaat is dat je bereid bent om naar jezelf te kijken, je wilt leren en veranderen en hier je eigen verantwoordelijkheid voor neemt.

Dus ook jongeren zijn van harte welkom voor coaching en counseling. Door jarenlange ervaring in de jeugd- en gezinshulpverlening, ben ik bekend met thema's waar jongeren mee worstelen. Denk bijvoorbeeld aan de levensfaseproblematiek of thema's als studiekeuze, eenzaamheid, onzekerheid of faalangst. Stuur me gerust een berichtje als je het ergens moeilijk mee hebt en wilt weten of ik je hierbij kan helpen. 

Specifieke coaching & counseling thema's

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Zelfafwijzing
 • Onzekerheid
 • Perfectionisme of faalangst
 • Stressklachten, overbelasting en burn out preventie
 • Dilemma's en innerlijke conflicten
 • Balans werk/studie en privé
 • Doorbreken van ongewenste/ vast geroeste patronen
 • Zelfzorg
 • Loopbaan ontwikkeling
 • Zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde
 • Assertiviteit
 • Relaties en vriendschappen
 • Sombere gevoelens, angsten
 • Levensfase thema's
 • Eetstoornis 

Ervaringen van anderen

"Een meerwaarde was voor mij om vragen terug te krijgen, die ik eerder simpelweg niet had gekregen en niet in staat was om zelf te stellen. Vragen die je uit je tunnelvisie halen, uit je eigen gedachtepatroon." Anoniem | Individuele counseling

***

"De grote meerwaarde van het traject is dat de antwoorden uiteindelijk bij jezelf vandaan komen!" Charlotte | Individuele coaching

***

"Kerstin heeft mij geleerd te relativeren en mezelf de juiste vragen te stellen op de juiste momenten."  Robin | Individuele coaching

Klik hier voor meer ervaringen

Wat is coaching & counseling?

Coaching is het vrijmaken van je potentieel, oftewel het ontdekken en gebruik maken van tot nu toe ongebruikte mogelijkheden waardoor de regie over je leven toeneemt. Het helpt je om een beter beeld te krijgen van je kwaliteiten en valkuilen, vergroten van je zelfvertrouwen en motivatie en inzichten vertalen naar nieuw gedrag. Coaching wordt vooral toegepast als je effectiever gedrag wilt leren of je je verder wilt ontwikkelen. 

Counseling wordt toegepast als blijkt dat coaching niet voldoende effect oplevert. Je weet wel wat je moet doen en wil dit ook, maar toch lukt het niet om dit voor elkaar te krijgen. Dan is er een grote kans dat er ergens van binnen een blokkade is die je belemmert. Voor die situaties is counseling geschikt; counseling gaat namelijk dieper in op die innerlijke blokkade. Het doel van counseling is het oplossen van deze innerlijke blokkade of een manier vinden om hier op een voor jou gezonde en prettige manier mee om te gaan.

Praktische informatie
Tijdens de coaching draait het om JOU! Dit betekent dat geen enkel traject hetzelfde is,  ieder mens en iedere vraag is namelijk anders. Samen onderzoeken we wat past voor jou en tussentijds sturen we bij waar nodig, zodat de coaching & counseling blijft aansluiten bij jou en jouw proces. Gemiddeld genomen zijn er 5 tot 15 sessies nodig. Soms wat minder, soms wat meer. De sessies duren gemiddeld een uur en de frequentie bepalen we in overleg. 

De sessies kunnen zowel online als offline (in Den Haag) plaatsvinden, dit stemmen we samen af. Ik volg hierin ook de richtlijnen van het RIVM op. 

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op.