Schijt aan blue Monday

Je hebt het vast al gehoord, vandaag is blue Monday… De zogenaamde meest depressieve dag van het jaar.

 

Commerciële mindfuck
Blue Monday is pure mindfuck. Als jij vaak genoeg om je heen hoort, leest en herinnert wordt aan ‘Vandaag is de meeste depressieve dag van het jaar’, is de kans niet heel groot dat je met een big smile rondloopt.

We noemen dit ook wel selffulfilling prophecy; oftewel de ‘zichzelf bevestigende voorspellingen’ in psychologische termen.

Simpel vertaald; dat waar je in gelooft komt uit, doordat je bewust en onbewust denkt en handelt op een manier waardoor datgene uitkomt. Waardoor je dan weer kunt zeggen ‘zie je nu wel’ en voilà een patroon is geboren.

 

Zie je nu wel…
Dus, als je vaak genoeg tegen jezelf zegt;
‘… Ik krijg hoofdpijn van stress’
‘ …Oh help, ik ga dingen vergeten tijdens mijn presentatie’
‘…Ik kan geen 1 chocolaatje eten, want dan krijg ik een eetbui’
‘…Ik kan geen normaal eetritme aanhouden, want dan sla ik door’
‘…Ik ben niet goed in… Ik kan niet…’

Kan ik je garanderen dat datgene waar je bang voor bent ook daadwerkelijk gaat gebeuren, en de bekende; ‘zie je nu wel’ is daar de bevestiging van. Door elke keer die bevestiging te krijgen, wordt de overtuiging als maar sterker en uiteindelijk jouw waarheid.

 

Wat zeg jij tegen jezelf?
Duss, gekeken naar vandaag.. maandag 20 januari 2020.. hoe kies jij ervoor om naar deze dag te kijken?
Het gaat erom; wat zeg je tegen jezelf? Praat je positief of negatief tegen jezelf?

En dat kun je veranderen; je hebt invloed op hoe jij over jezelf, de situatie of dingen denkt. Probeer maar eens. Want zoals selffulfilling prophecy de negatieve kant opwerkt, werkt hij ook de positieve kant op.

Ik wens je een fijne, mooie 3e maandag van januari.

 

Liefs, Kerstin

 

Ps. Lukt het niet om zelf je gedachten of overtuigingen om te turnen, laat het me weten. Ik help je hier graag bij!