High tea en een op hol geslagen eetstoornis

“Ik mag maar 1 stukje van alles”
“Straks een extra rondje hardlopen”
“De rest van de week mag ik niets lekkers meer”
“Sukkel, je hebt het verpest, ik kan ook niks”
“Nu is toch alles verpest laat maar gaan”
 
Herkenbaar? 
8 jaar geleden waren dit de gedachten die ik had bij een high tea. Dagen van te voren hield ik er al rekening mee; extra sporten, minder eten. Op de dag zelf at ik vaak niks totdat ik ging high tea-en om vervolgens helemaal los te gaan. Waardoor ik eindigde met een schuldgevoel, een op hol geslagen eetstoornis en strenge restricties.

High tea was dus alles behalve gezellig. Doordat ik zo geobsedeerd was door het eten had ik amper aandacht voor mijn gezelschap. Ik was helemaal in beslag genomen door de constante stroom gedachten in mijn hoofd en de eetstoornisstem die zei dat ik het eigenlijk heel snel weg moest gaan. High tea was net een foodfight, maar dan anders.  
 

High tea is weer leuk!
Nu is dit anders. Gister heb ik met vriendinnen genoten van een high tea. De hapjes waren heerlijk (vooral de scones zijn zoooo lekker). Het verschil is dat focus niet op eten lag, maar op het samen zijn met deze fijne meiden. We hebben gelachen, gekletst en nieuwe plannen gemaakt. Ik kwam rollend en lachend naar buiten, zonder rotgevoel. Ik heb niet extra gesport, niet gecompenseerd of last gehad van schuldgevoelens. 
 
Voor mij niet haalbaar
Nu klinkt dit misschien als iets wat never niet haalbaar is is. Dit dacht ik lange tijd ook, daarom ontweek ik een high tea omdat ik bang was voor mezelf. Ik dacht dat ik mezelf niet in de hand kon houden, dus ging ik maar niet. Therapie heeft mij geholpen, om mezelf weer te vertrouwen en de eetstoornis los te laten.
 
Wat ik je graag wil meegeven is blijf er niet alleen mee lopen! Deel je gedachten met iemand uit je gezelschap, een vriendin bij wie je je goed voelt. Zij weet waar je mee zit en dat het spannend voor je is. Ze kan je steunen als je het even moeilijk hebt, zonder dat je veel hoeft uit te leggen. Je zult zien dat als je je gedachten hebt gedeeld, je minder in je hoofd zit en meer in contact ben met je gezelschap. Probeer maar eens.
 
Het kan anders, zonder ingewikkelde hulp
Mocht je het nog heel spannend vinden? Of denken dat het toch echt niet mogelijk is voor jou? Dan nodig ik je uit om eens langs te komen op het spreekuur. Ik help je graag zodat jij ook weer geniet van een high tea, zonder constant na te denken over het eten of een op hol geslagen eetstoornis. En dit zonder ingewikkelde, lang durige therapie. Wil je weten hoe? Kom vrijdag 16 november a.s. naar het spreekuur in Naaldwijk, of stuur een berichtje . Ik vertel je graag meer. 
 
 
Liefs,
Kerstin
 
 
P.s. heb je naar aanleiding van dit blog vragen of zorgen? Of wil je graag je (eet)gedrag of gedachten veranderen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik weet hoe lastig en spannend het is om hierover te praten (laat staan hulp zoeken). Weet dat niets gek of vreemd is, dus voel je vrij om gerust eens contact met me op te nemen en ik denk graag met je mee.