Dag zomervakantie, hallo gewone leven

De zomervakantie zit er weer op. Ik hoop dat je een fijne tijd hebt gehad en gister nog even keihard hebt genoten van die laatste dag, want vandaag begint voor velen het ‘gewone’ leven weer. De eerste schooldag of werkdag is weer aangebroken. Sommigen zullen hiernaar uitkijken, maar er zijn ook zat meiden of vrouwen die hier tegenop kijken.

 

Ik wil niet..
Er zijn meiden of vrouwen die geen zin hebben om de wekker weer zo vroeg te zetten of gewoon nog graag een week extra vakantie hadden gewild. Maar ik weet ook dat het voor sommigen heel spannend, of zelfs een hel kan zijn om weer terug te keren naar school of werk. Ze hebben het gevoel weer te moeten presteren en raken alleen bij die gedachte al in paniek, ze komen weer collega’s of klasgenoten tegen die ze liever niet tegen komen of ze maken zich zo druk over wat anderen van hen vinden waardoor ze ver van zichzelf verwijderd raken.

In verhouding brengen we best veel tijd door op school of werk en ondanks dat feit is het niet voor iedereen veilige of fijne plek. Dat vind ik zonde, want veel tijd doorbrengen op een plek waar je je niet fijn voelt gaat ten koste van jezelf, zoals je zelfvertrouwen, eigenwaarde en gezondheid, maar heeft ook invloed op resultaten, sfeer en relaties. Kortom niet ideaal!

En het kan anders, echt… Ja, ik spreek uit ervaring en nee, ik weet ook dat je soms de omstandigheden niet kunt veranderen. Maar je kunt wel veranderen hoe jij naar die omstandigheden en jezelf kijkt, want daar begint het en dat is wat ik je mee wil geven.

 

Neem jezelf serieus
Blijf bij je zelf, neem jezelf en je behoeften serieus en ga je niet anders voordoen dan je bent. Je bent precies goed zoals je bent en laat je door niemand iets anders wijs maken, ook niet door die ene collega, docent of klasgenoot. Ga jezelf niet omlaag halen als je een laag cijfer of een minder goede beoordeling hebt gehad, want je hebt zoveel talenten en kwaliteiten die niet te bevatten zijn in een score.
 
En last but not least; blijf trouw aan jezelf! Ga jezelf niet in allerlei bochten wringen om maar niet alleen te hoeven staan in een pauze of bij een borrel, want je bent niet alleen.. Je hebt altijd jezelf!
 
Ik gun je een fijne nieuwe start, zonder zorgen en twijfels en met liefde en vertrouwen in jezelf!

 

Liefs,

Kerstin